Запада за «Запад-2017»

Запада за «Запад-2017»

Путин оцени интереса от страна на чуждестранни аташета към руско-белоруските учения в Ленинградска област «Запад-2017»

На 17 септември президентът на Русия Владимир Путин посети полигон Лужский в Ленинградска област, където се провежда един от етапите на руско-беларуските учения „Запад-2017“.

Кореспондента на „Медиа Мост БГ“ и Булпресс Борис Анзов съобщава, че на мястото по провеждане на маневри до Санкт Петербург са поканени над 90 чуждестранни наблюдатели и военните аташета от над 60 държави.

Запада за «Запад-2017»

Според сценария на ученията – терористи, на малки групи, проникнали през границата на РФ, а след това са обединили в няколко големи отряди за провеждане на терористични актове и диверсии.

Войските били натоварени със задачата да неутрализира противника. Съвместни стратегически учения „Запад-2017 г.“ са завършващ етап на съвместна подготовка на въоръжените сили на Съюзните държави на Русия и Беларус.

По думите на руските военни ученията «Запад» нямат задача да плашат западните страни, а изключително носят отбранителен характер. В ученията участват до 12,7 хиляди души, от двете страни. 70 самолети и хеликоптери, до 680 единици бойна техника, включително 250 танкове, до 200 оръдия, реактивни системи, залпов огън и минохвъргачки.

Ето какво разказаха пред нашата камера присъстващи военни експерти и представители на военни мисии в РФ. Военно аташе на Естония в РФ, полковник Педа (Peda):

– Ние го правим по-друг начин.

– Имате предвид по-добре?

-Мисля, че това беше повече театър, а не реални учения, реалните учения изглеждат по друг начин. Искаше ми се да видя как се движат съединенията или как маневрират. А тук ние видяхме само оръжие и стрелби.

Немски военен експерт пожелал да остане в анонимност сравни руските учения «Запад-2017» приличащи на миналогодишни и тези от по-миналата година. Общо взето едно и също, нищо ново. Много желязо в полето констатира немски експерт.

Българско военно аташе също присъства на учения «Запад-2017», но не бе пожелал да застане пред камерата на «Медиа Мост». Що се касае случайния изстрел от руски боен вертолет по журналисти в деня на самите учения е нямало за което свидетелстват и метеорологичните условия в деня на ученията. от Лужский, Москва, Русия предаде Борис Анзов

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Enjoyed this video?
Запада за «Запад-2017»
"No Thanks. Please Close This Box!"